top of page

Together we make a difference!

Read more about our business and our projects
Fästpunkt 1

Since 2008, we have been working to
improve the lives of vulnerable children and families in Ghana.

 

We work with fundraising to make space in Ghana improve the lives of the most vulnerable.

Make a Difference is a politically, religiously independent foundation. Together with a board from the business community, we currently conduct non-profit work that aims to create long-term improvement of the life situation for needy children and families.

Over the years, we have established a collaboration with the social services on site and help to take care of orphaned and abandoned children. By enabling a safe upbringing for more children and providing support to socially disadvantaged families, we can avoid more children being abandoned.

 

All donations go in full to the foundation's work on site in Ghana.

 

The business is run thanks to support from monthly donors and partners. In addition, we sell gift cards - a donation that makes a direct difference in place for needy families.

Our Projects

Familjecenter i Bobikuma

Våren 2014 beslutade stiftelsen att börja ett nytt projekt från grunden. Efter en omfattande research fastnade vi för byn Bobikuma och köpte mark där. Den nya satsningen ska fungera som ett stöd- och utbildningscenter för utsatta familjer. Hållbarhet är målet och det är något vi strävar mot i såväl byggprocessen som i den planerade verksamheten.

Barnhemmet Nyamekye i Akwakwaa

Under åren har vi jobbat för att förbättra livssituationen för barnen på barnhemmet i byn Akwakwaa. Där har vi bland annat drivit en skola för 175 elever, borrat en vattenbrunn, byggt toaletter, försörjt barnhemmet med personal, mat, mediciner, och övriga nödvändigheter för att de barnen en trygg och kärleksfull uppväxt. Under tidens gång har vi styrt våra insatser mot familjestöd och satsat mycket på utbildning, något vi ser som en avgörande faktor för en långsiktig förändring. 

Jordbruk

På vår mark i Bobikuma odlar vi bland annat majs, chili, casava och matbananer. Sköderna delas ut till behövande familjer och det dagliga arbetet utförs avlönat av personer som i sin tur kan försörja sina familjer.  På sikt ska farmen bidra till självförsörjande av familjecentret och vara en del av den verksamheten.

Utbildning

Vi tror på att utbildning är det viktigaste för en långsiktig och hållbar förbättring för familjer livssituation. Stiftelsen stödjer elever som går på boardingschool. Det innebär att de bor på skolan och får helförsörjning. Under lov åker de tillbaka till barnhemmet eller till sina familjer. 

Donationer

Stiftelsen säljer gåvorkort till förmån för behövande familjer Bobikuma. Vi har fyra olika gåvokort som genererar en direkt och konkret donation.

 

Vi förmedlar skolpaket som innehåller skoluniform, skor och skolböcker som är en förutsättning för att barn ska få gå skola i Ghana. 
Solcellslampor som gör de möjligt för familjer som lever utan tillgång till elektricitet att lysa upp sina hem, lampan kan även användas som ficklampa utomhus. 
Hönor och getter som bidrar till familjernas försörjning genom dels vara en viktig proteinkälla samt kan säljas och förstärka familjen ekonomi. 

Please reload

The Make a Difference Foundation in Media

Svenska hjältar

Elina och Mikaela nominerades till Svenska hjältar 2016. En gala där Svenska folket nominerar personer som gjort något hjältedåd.

Många fattiga familjer i Ghana har inte råd att ta hand om sina barn och ser ingen annan utväg än att lämna dem till barnhem. Det vill Elina och Mikaela ändra på. Så 2014 drog de i gång ett nytt projekt – de köpte en hektar mark i byn Bobikuma. Här har de nu borrat in vatten och börjat odla, och här ska de bygga upp ett familjecenter.

Svenska hjältar

Elina och Mikaela nominerades till Svenska hjältar 2009. En gala där Svenska folket nominerar personer som gjort något hjältedåd.

70 barn i Ghana har redan valt sin svenska hjälte. Men det fick bli två.

Mikaela Lindström, 20, och Elina Bergström, 19, från Sveg.

Välgörsenhetsauktion

Elina och Mikaela arrangerade 2015 en välgörenhetsauktion till förmån för stiftelsen. 

När Stiftelsen Make a Difference i lördags ordnade med välgörenhetsauktion fylldes Folkets Hus i Sveg av olika föremål som var så intressanta för de dryga 200 besökarna att det totalt ropades in saker för 87 000 kronor.

Tillsammans med inträde och lotteriförsäljning går nu 102 875 kronor direkt till det familjehem som stiftelsen håller på att bygga upp i Ghana.

Skeppat ner container

2011 arrangerade Elina och Mikaela att skeppa ner en container full med nödvändigheter till barnhemmet i Akwakwaa. 

Se ett klipp genom att trycka här

Resdagboken från 2008

Snart 10 år sedan, här kan ni läsa hur allt började 2008.

Vi trodde aldrig att vi skulle klara detta! Inte nog med det så kändes det som ett enda stort kaos på barnhemmet. Ingen disciplin över något. De kissar ,bajsar, äter och ränner överallt. Ingen sak har sin plats. Men efter att ha funderat, gråtit och pratat massor insåg vi att vi var tvungna att intala oss själva att vi skulle klara det!

Please reload

bottom of page